donderdag 31 maart 2011

Vruchtengebak.


Ingrediënten
a       25cl light room
a       400gr Philadelphia natuur
a       Seizoenvruchten: banaan, ananas, kiwi, aardbeien naar keuze.
a       1 pot confituur (abrikozen, rode vruchten, … naar keuze)
a       Het sap van 2 citroenen
a       150gr fijne suiker
a       5 gelatineblaadjes
a       250gr speculaas
a       100gr boter


Bereiding
Plet de koekjes grof met een deegrol of in een blender en meng ze met de malse boter. Druk het mengsel aan op de bodem van een springvorm van 22cm diameter. Bedek met een laag confituur, dan een laag schoongemaakte en in stukjes gesneden vruchten. Laat de gelatineblaadjes weken in ijsgekoeld water. Meng de Philadelphia met de room. Verwarm het citroensap met de suiker, doe daarbij de uitgewrongen gelatine en verwerk in het mengsel van Philadelphia en room. Giet het mengsel over de vruchten en laat 3u opstijven in de koelkast. (best langer dan 3u) Versier met de resterende vruchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen