donderdag 24 maart 2011

Molasses Gingerbread Cookies.




Ingredienten
a       660 gr bloem, en nog een klein beetje extra
a       1 theelepel zuiveringszout (te verkrijgen bij de apotheker)
a       1 ½  theelepel zout
a       4 theelepels gember
a       4 theelepels kaneel
a       1 ½  theelepel kruidnagel
a       1 theelepel nootmuskaat
a       16 eetlepels ongezouten boter op kampertemperatuur
a       200 gr donker bruine suiker
a       2 eieren
a       ahornsiroop, of goede honing

Bereiding
Meng de bloem, bakpoeder, zout en kruiden in een kom.
Klop de boter en suiker met een mixer op medium hoge snelheid tot het goed vermengd is. Voeg de eieren, 1 per 1 toe, klop goed na elke toevoeging. Klop de siroop of honinh erbij. Verminder de snelheid naar lage stand. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en klop tot het gemengd is. Verdeel het deeg in 3 delen, en wikkel elk deel in vershoudfolie. Leg het gedurende een uur in de koelkast.
Verwarmen de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bebloemd bestrooid oppervlak. Rol het deeg uit tot het ongeveer overal een halve centimeter dik is. Schuif het deeg op een bakplaat en bevries het ongeveer 15 minuten. Steek de gewenste vormen uit het deeg. (voor figuurtjes kan je best een prent zoeken op internet, deze afprinten en daarna op je deeg leggen en zo uitsnijden langs de randen).
Bak de koekjes ongeveer 6 minuten. Voel aan de koekjes of ze niet te plat zijn. Draai de koekjes om en bak ze nog eens 6-8 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.

Decoreer de koekjes naar wens.

© cosmocookie.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten