dinsdag 29 maart 2011

Schitterend wit.




Ingrediënten
Voor de gewone cupcakes
a       125gr zachte boter
a       125gr kristalsuiker
a       2 eieren
a       125 gr zelfrijzend bakmeel
a       2 eetlepels melk
Voor de versiering
a       3-4 eetlepels abrikozenglazuur of gezeefde abrikozenjam.
a       350gr witte rolfondant
a       Poedersuiker, voor het bestuiven
a       Wit glansglazuur in poedervorm
a       2-3 eetlepels sterke heldere alcohol, bijvoorbeeld alcoholhoudende rozenwater of citroenessence op alcoholbasis

Bereiding


Voor de gewone cupcakes
Verwarm de oven voor op 190°C. Klop de boter en suiker in een kom tot een lichte, luchtige massa. Voeg de eieren, het zelfrijzend bakmeel en de melk toe en klop tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de caisses en bak tot de cakes gerezen zijn en in het midden net stevig aanvoelen. De grotere (standaard bakvorm) cupcakes hebben ongeveer 12-15 minuten nodig en de minicakejes 10-12 minuten. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.


Voor de versiering
Verdeel het abrikozenglazuur over de bovenkant van de cupcakes. Rol de fondant uit op een met poedersuiker bestoven werkvlak. Rol met de gedecoreerde deegroller over het oppervlak en druk stevig, zodat het patroon zicht wordt (je kan dit zelf ook maken met een tandenstoker of je kan dit ook gewoon weglaten). Steek met de ronde uitsteekvorm schijfjes uit die de bovenkant van de cupcake kunnen bedekken. Rol het restant fondant uit en steek 36 bloemetjes uit met de bloemuitsteker (je kan ook een prent van een bloemetje afprinten en dit op je fondant leggen en zo uitsnijden). Rol een klein bolletje voor het hart van elk bloemetje. Breng een klein beetje water aan in het hart van elke bloem en plak het bolletje erin. Leg de rondjes rolfondant op de cakejes. Meng het glansglazuur met de alcohol en bestrijk de gedecoreerde rolfondant en het hart van de bloemetjes ermee. Strijk wat water op de achterkant van de bloemen en plak er 3 op elke cake terwijl de rolfondant nog zacht is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten