vrijdag 25 maart 2011

Citrus Palmiers.

Het volgende recept dat ik heb gekozen is  een palmier opgefleurd met citrus.
Dit recept is zeer makkelijk te maken en het vormt een mooi hartvormig koekje.


Ingrediënten
a       400 gr suiker
a       Zestes van een appelsien (geraspte schil)
a       1/4de theelepel zout
a       2 vellen bladerdeeg

Bereiding
Ontdooi het bladerdeeg ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 230°C. Neem een bakplaat en leg er een siliconen bakmat op of bekleed het met bakpapier. Meng de suiker, sinaasappelschil en het zout goed door elkaar.  


Giet 100 gr van het suikermengsel op een plat oppervlak. Vouw 1 vel van het bladerdeeg uit op over het suikermengsel, strooi hierna nog eens 100 gr van het suikermengsel op het bladerdeeg. Verspreid gelijkmatig uit over het bladerdeeg. (Het moet een dikke laag suiker zijn). Rol met behulp van een deegroller (of iets anders) het deeg uit totdat het bladerdeeg zo’n 33 cm lang is. Zorg ervoor dat je de suiker aan de bovenkant en onderkant perst wanneer je aan het rollen bent.



Vouw vervolgens 2 zijden van het deeg halverwege naar het midden van het deeg. Vouw ze weer, zodat de 2 plooien exact aan het midden van het deeg komen. Vouw de ene helft over de andere, alsof je een boek sluit, dit zal een stapel van 6 lagen deeg geven.



Snijd met behulp van een mes het deeg in stukjes van ongeveer 2 cm. Leg ze met de gesneden kant naar boven op de bakplaat en laat ongeveer 2,5 cm tussen elkaar. Herhaal het proces met het andere vel bladerdeeg en de resterende suiker.




Bak de palmiers in de voorverwarmde oven voor ongeveer 6-7 minuten, totdat de suiker op de bodem is gekarameliseerd en het deeg lichtbruin is. Verwijder ze uit de oven en draai ze voorzichtig om met een spatel en breng ze terug in de oven en laat ze nog eens 3-5 minuten bakken. Uiteindelijk zullen ze worden gekarameliseerd aan de andere kant, let wel op de tijd want de suiker gaat snel verbranden. Haal ze uit de oven en leg op een andere plaat en laat ze verder afkoelen. Bewaar ze in een luchtdicht doosje.



© Frostingforthecause.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten