dinsdag 29 maart 2011

Lekker Roze.


Ingrediënten
Voor de gewone cupcakes
a       125gr zachte boter
a       125gr kristalsuiker
a       2 eieren
a       125 gr zelfrijzend bakmeel
a       2 eetlepels melk
Voor de versiering
a       4 eetlepels gladde aardbeienjam
a       1 portie Zwitserse meringue-botercrème (lees hieronder de bereiding)
a       Roze voedselkleurstof
a       Roze parelsuikers

Voor de Zwitserse botercrème
a       4 eiwitten
a       250gr kristalsuiker
a       Snufje zout
a       250gr zachte boter
a       Enkele druppels vanille essence

Bereiding
Voor de gewone cupcakes
Verwarm de oven voor op 190°C. Klop de boter en suiker in een kom tot een lichte, luchtige massa. Voeg de eieren, het zelfrijzend bakmeel en de melk toe en klop tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de caisses en bak tot de cakes gerezen zijn en in het midden net stevig aanvoelen. De grotere (standaard bakvorm) cupcakes hebben ongeveer 12-15 minuten nodig en de minicakejes 10-12 minuten. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

Voor de Zwitserse botercrème
Doe de eiwitten, suiker en het zout in een kom en zet die op een pan zacht kokend water. Meng alles goed. Roer geregeld tijdens het verwarmen om te voorkomen dat de eiwitten gaan koken. Haal de kom na 5-10 minuten van de pan: het mengsel moet warm zijn en de suiker opgelost. Klop de meringue tot maximaal volume: blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld. Doe de boter en de vanille-essence bij de meringue; het mengsel zal inzakken en klonterig lijken. Blijf kloppen tot de boter volledig in de meringue is opgenomen en de crème een gladde, lichte en luchtige structuur heeft. De botercrème blijft bij maximaal 15°C 1-2 dagen stabiel. In de koelkast blijft het max. 2 weken goed.

Voor de versiering
Klop de aardbeienjam door de Zwitserse botercrème. Voeg wat roze voedselkleurstof toe om de botercrème een dieproze kleur te geven. Vul de spuitzak met het mengsel en spuit een torentje op elke cupcake. Strooi de suikerpareltjes erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten