donderdag 24 maart 2011

Chocolade taart.

Op 4 april ben ik jarig en ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Hierbij heb ik een leuk recept voor een chocoladetaart, en geef toe wie mag er geen chocoladetaart???!
Aangezien ik ook verzot ben op leuke versieringen gaan we er ook wat versieringen bij maken.
Dit is de taart die ik jullie ga voorschotelen & hopelijk kunnen jullie het na dit recept ook zelf maken !

Ingredienten
a       100 gr boter op kamertemperatuur
a       200 gr suiker
a       2 eieren
a       1 theelepel vanille extract
a       1/2 theelepel bak poeder
a       1/2 theelepel zuiveringszout (bij de apotheek te verkrijgen)
a       1/4 theelepel zout
a       45 gr cacaopoeder
a       120 gr bloem
a       125 ml karnemelk 
Chocolade Frosting
a       200 gr boter op kamertemperatuur
a       120 gr gesmolten chocolade en lichtjes afgekoeld
a       700 gr poeder suiker
a       2-4 eetlepels slagroom
Witte decoratie Frosting
a       200 gr boter op kamertemperatuur
a       400 gr poedersuiker
a       2 eetlepels slagroom
a       1 theelepel vanille extract
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een bakvorm van 20cm en vet de oppervlakte in met boter. Neem 1 soeplepel bloem en schud het in de bakvorm over de boter.
Meng de boter en de suiker en mix tot een luchtige massa in ong. 3 minuten. Voeg er de eieren en het vanille extract aan toe. Voeg 1/3de van de overige droge ingrediƫnten aan toe gevolgd door de helft van de melk. Meng tot het een mooi geheel vormt. Voeg er nu het resterende bij. Schraap het mengsel in de bakvorm.
Bak de cake 35-45 minuten of tot er niets meer aan een tandenstoker aanhangt wanneer je in de cake prikt. Laat de cake zo'n 10 minuutjes afkoelen.
Na de 10 minuten haal je de cake uit de bakvorm en laat je hem op een bakpapier (of iets anders) verder afkoelen. (Als je ongeduldig bent kan je de cake laten afkoelen in de koelkast) 
Als de cake is afgekoeld kunnen we de frosting maken. Klop hiervoor de boter tot ze zacht is. Voeg hierbij de gesmolten chocolade, de cacaopoeder and de poedersuiker (de poedersuiker in 2 keer). Wanneer de frosting te hard wordt kan je hier de room bij toevoegen om een vloeibaardere consistentie te krijgen. 
Snijd de taart horizontaal in de helft, gebruik hiervoor een groot mes (een broodmes). Smeer wat chocolade frosting uit over de eerste laag, zorg dat de hele laag bedekt is. Plaats de 2de laag hierop en zorg ervoor de het niveau gelijk is (dat de bovenste laag dus recht ligt), indien dit niet het geval is smeer je gewoon wat extra chocolade frosting zodat alles gelijk is). Hierna kan je over de gehele taart een laag chocolade frosting aanbrengen (ook de zijkanten). Nu laat je het ongeveer een 15 Ć  20 minuten laten staan zodat de chocoladefrosting harder kan worden. Je kan hierna nog lagen chocolade frosting aanbrengen en decoreren zoals je zelf wilt.
© naturallyella.com




Geen opmerkingen:

Een reactie posten