donderdag 31 maart 2011

Vruchtengebak.


Ingrediënten
a       25cl light room
a       400gr Philadelphia natuur
a       Seizoenvruchten: banaan, ananas, kiwi, aardbeien naar keuze.
a       1 pot confituur (abrikozen, rode vruchten, … naar keuze)
a       Het sap van 2 citroenen
a       150gr fijne suiker
a       5 gelatineblaadjes
a       250gr speculaas
a       100gr boter


Bereiding
Plet de koekjes grof met een deegrol of in een blender en meng ze met de malse boter. Druk het mengsel aan op de bodem van een springvorm van 22cm diameter. Bedek met een laag confituur, dan een laag schoongemaakte en in stukjes gesneden vruchten. Laat de gelatineblaadjes weken in ijsgekoeld water. Meng de Philadelphia met de room. Verwarm het citroensap met de suiker, doe daarbij de uitgewrongen gelatine en verwerk in het mengsel van Philadelphia en room. Giet het mengsel over de vruchten en laat 3u opstijven in de koelkast. (best langer dan 3u) Versier met de resterende vruchten.

dinsdag 29 maart 2011

Lekker Roze.


Ingrediënten
Voor de gewone cupcakes
a       125gr zachte boter
a       125gr kristalsuiker
a       2 eieren
a       125 gr zelfrijzend bakmeel
a       2 eetlepels melk
Voor de versiering
a       4 eetlepels gladde aardbeienjam
a       1 portie Zwitserse meringue-botercrème (lees hieronder de bereiding)
a       Roze voedselkleurstof
a       Roze parelsuikers

Voor de Zwitserse botercrème
a       4 eiwitten
a       250gr kristalsuiker
a       Snufje zout
a       250gr zachte boter
a       Enkele druppels vanille essence

Bereiding
Voor de gewone cupcakes
Verwarm de oven voor op 190°C. Klop de boter en suiker in een kom tot een lichte, luchtige massa. Voeg de eieren, het zelfrijzend bakmeel en de melk toe en klop tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de caisses en bak tot de cakes gerezen zijn en in het midden net stevig aanvoelen. De grotere (standaard bakvorm) cupcakes hebben ongeveer 12-15 minuten nodig en de minicakejes 10-12 minuten. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

Voor de Zwitserse botercrème
Doe de eiwitten, suiker en het zout in een kom en zet die op een pan zacht kokend water. Meng alles goed. Roer geregeld tijdens het verwarmen om te voorkomen dat de eiwitten gaan koken. Haal de kom na 5-10 minuten van de pan: het mengsel moet warm zijn en de suiker opgelost. Klop de meringue tot maximaal volume: blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld. Doe de boter en de vanille-essence bij de meringue; het mengsel zal inzakken en klonterig lijken. Blijf kloppen tot de boter volledig in de meringue is opgenomen en de crème een gladde, lichte en luchtige structuur heeft. De botercrème blijft bij maximaal 15°C 1-2 dagen stabiel. In de koelkast blijft het max. 2 weken goed.

Voor de versiering
Klop de aardbeienjam door de Zwitserse botercrème. Voeg wat roze voedselkleurstof toe om de botercrème een dieproze kleur te geven. Vul de spuitzak met het mengsel en spuit een torentje op elke cupcake. Strooi de suikerpareltjes erover.

Schitterend wit.




Ingrediënten
Voor de gewone cupcakes
a       125gr zachte boter
a       125gr kristalsuiker
a       2 eieren
a       125 gr zelfrijzend bakmeel
a       2 eetlepels melk
Voor de versiering
a       3-4 eetlepels abrikozenglazuur of gezeefde abrikozenjam.
a       350gr witte rolfondant
a       Poedersuiker, voor het bestuiven
a       Wit glansglazuur in poedervorm
a       2-3 eetlepels sterke heldere alcohol, bijvoorbeeld alcoholhoudende rozenwater of citroenessence op alcoholbasis

Bereiding


Voor de gewone cupcakes
Verwarm de oven voor op 190°C. Klop de boter en suiker in een kom tot een lichte, luchtige massa. Voeg de eieren, het zelfrijzend bakmeel en de melk toe en klop tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de caisses en bak tot de cakes gerezen zijn en in het midden net stevig aanvoelen. De grotere (standaard bakvorm) cupcakes hebben ongeveer 12-15 minuten nodig en de minicakejes 10-12 minuten. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.


Voor de versiering
Verdeel het abrikozenglazuur over de bovenkant van de cupcakes. Rol de fondant uit op een met poedersuiker bestoven werkvlak. Rol met de gedecoreerde deegroller over het oppervlak en druk stevig, zodat het patroon zicht wordt (je kan dit zelf ook maken met een tandenstoker of je kan dit ook gewoon weglaten). Steek met de ronde uitsteekvorm schijfjes uit die de bovenkant van de cupcake kunnen bedekken. Rol het restant fondant uit en steek 36 bloemetjes uit met de bloemuitsteker (je kan ook een prent van een bloemetje afprinten en dit op je fondant leggen en zo uitsnijden). Rol een klein bolletje voor het hart van elk bloemetje. Breng een klein beetje water aan in het hart van elke bloem en plak het bolletje erin. Leg de rondjes rolfondant op de cakejes. Meng het glansglazuur met de alcohol en bestrijk de gedecoreerde rolfondant en het hart van de bloemetjes ermee. Strijk wat water op de achterkant van de bloemen en plak er 3 op elke cake terwijl de rolfondant nog zacht is.

vrijdag 25 maart 2011

Citrus Palmiers.

Het volgende recept dat ik heb gekozen is  een palmier opgefleurd met citrus.
Dit recept is zeer makkelijk te maken en het vormt een mooi hartvormig koekje.


Ingrediënten
a       400 gr suiker
a       Zestes van een appelsien (geraspte schil)
a       1/4de theelepel zout
a       2 vellen bladerdeeg

Bereiding
Ontdooi het bladerdeeg ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 230°C. Neem een bakplaat en leg er een siliconen bakmat op of bekleed het met bakpapier. Meng de suiker, sinaasappelschil en het zout goed door elkaar.  


Giet 100 gr van het suikermengsel op een plat oppervlak. Vouw 1 vel van het bladerdeeg uit op over het suikermengsel, strooi hierna nog eens 100 gr van het suikermengsel op het bladerdeeg. Verspreid gelijkmatig uit over het bladerdeeg. (Het moet een dikke laag suiker zijn). Rol met behulp van een deegroller (of iets anders) het deeg uit totdat het bladerdeeg zo’n 33 cm lang is. Zorg ervoor dat je de suiker aan de bovenkant en onderkant perst wanneer je aan het rollen bent.



Vouw vervolgens 2 zijden van het deeg halverwege naar het midden van het deeg. Vouw ze weer, zodat de 2 plooien exact aan het midden van het deeg komen. Vouw de ene helft over de andere, alsof je een boek sluit, dit zal een stapel van 6 lagen deeg geven.



Snijd met behulp van een mes het deeg in stukjes van ongeveer 2 cm. Leg ze met de gesneden kant naar boven op de bakplaat en laat ongeveer 2,5 cm tussen elkaar. Herhaal het proces met het andere vel bladerdeeg en de resterende suiker.




Bak de palmiers in de voorverwarmde oven voor ongeveer 6-7 minuten, totdat de suiker op de bodem is gekarameliseerd en het deeg lichtbruin is. Verwijder ze uit de oven en draai ze voorzichtig om met een spatel en breng ze terug in de oven en laat ze nog eens 3-5 minuten bakken. Uiteindelijk zullen ze worden gekarameliseerd aan de andere kant, let wel op de tijd want de suiker gaat snel verbranden. Haal ze uit de oven en leg op een andere plaat en laat ze verder afkoelen. Bewaar ze in een luchtdicht doosje.



© Frostingforthecause.com


donderdag 24 maart 2011

Molasses Gingerbread Cookies.




Ingredienten
a       660 gr bloem, en nog een klein beetje extra
a       1 theelepel zuiveringszout (te verkrijgen bij de apotheker)
a       1 ½  theelepel zout
a       4 theelepels gember
a       4 theelepels kaneel
a       1 ½  theelepel kruidnagel
a       1 theelepel nootmuskaat
a       16 eetlepels ongezouten boter op kampertemperatuur
a       200 gr donker bruine suiker
a       2 eieren
a       ahornsiroop, of goede honing

Bereiding
Meng de bloem, bakpoeder, zout en kruiden in een kom.
Klop de boter en suiker met een mixer op medium hoge snelheid tot het goed vermengd is. Voeg de eieren, 1 per 1 toe, klop goed na elke toevoeging. Klop de siroop of honinh erbij. Verminder de snelheid naar lage stand. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en klop tot het gemengd is. Verdeel het deeg in 3 delen, en wikkel elk deel in vershoudfolie. Leg het gedurende een uur in de koelkast.
Verwarmen de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bebloemd bestrooid oppervlak. Rol het deeg uit tot het ongeveer overal een halve centimeter dik is. Schuif het deeg op een bakplaat en bevries het ongeveer 15 minuten. Steek de gewenste vormen uit het deeg. (voor figuurtjes kan je best een prent zoeken op internet, deze afprinten en daarna op je deeg leggen en zo uitsnijden langs de randen).
Bak de koekjes ongeveer 6 minuten. Voel aan de koekjes of ze niet te plat zijn. Draai de koekjes om en bak ze nog eens 6-8 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.

Decoreer de koekjes naar wens.

© cosmocookie.blogspot.com

Chocolade taart met frambozen.

Tegenwoordig worden er heel veel gerechtjes gemaakt met frambozen. Ze zijn ook heel het jaar door te vinden in de winkels en toch goed van smaak! Ik ben er helemaal verzot van en als jullie deze taart gemaakt en geproefd hebben jullie zeker en vast ook! Dus aan de slag ...


Ingredienten
Voor de cake en vulling:
a       225 gr pure chocolade, in stukjes
a       12 eetlepels ongezouten boter, in stukjes
a       2 theelepels vanilla extract
a       1/4 theelepel instant espresso poeder
a       375 gr amandelen, licht geroosterd
a       30 gr bloem
a       1/2 theelepel tafelzout
a       5 eieren
a       150 gr suiker
a       120 gr verse frambozen, plus 16 individuele voor de versiering
a       60 gr zaadloze frambozenconfituur
Voor de chocoladeganache:
a       150 gr pure chocolade, in stukjes
a       1/2 cup plus 1 tablespoon heavy cream
Bereiding
Voor de taart
Zet een bakplaat in het midden van de oven en verwarm voor op 160 graden.
Bekleed de bodem van twee ong. 22cm breed en 5cm hoge ronde taart vormen met bakpapier.
Smelt de chocolade en boter in een grote vuurvaste kom au bain marie, af en toe roeren tot je een gladde massa bekomt.
Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur, ongeveer 30 minuten.
Voeg er de vanille en espresso poeder bij.
Blender 175 gr amandelen in de keukenmachine tot het grof gehakt is, om de taart mee de versieren.
Blender de resterende 200 gr amandelen zeer fijn.
Voeg bloem en zout toe en blijf blenderen tot het mooi gemengd is.
Breng het amandel-bloemmengsel over in een kom.
Mix de eieren tot het een lichte witte massa is, ongeveer 3 minuten.
Terwijl de mixer draait voeg je langzaam de suiker toe tot ze mooi samengevloeid zijn.
Voeg met behulp van een garde voorzichtig het eimengsel in de het chocolademengsel tot er nog een aantal strepen van het ei zichtbaar blijven.
Strooi de helft van het amandel-bloemmengsel op het chocolade-ei mengsel en klop zachtjes tot het gecombineerd is.
Strooi het resterende amandel-bloemmengsel en meng het goed door elkaar.
Verdeel het beslag tussen de taart vormen en spatel het mengsel glad met een rubberen spatel.
Bak de cake een 14-16 minuten of tot er niets meer aan een tandenstoker hangt wanneer je erin prikt.
Breng de cake over naar een rooster en laat afkoelen, ong. 30 minuten.
Maak met een mes de randen van de cake los van de vorm.
Keer de taat om op een rooster.
Voor de vulling
Plaats 120 gr frambozen in een middelgrote kom en pureer grof met een vork.
 Voeg er de frambozenjam bij tot het gecombineerd is.
 Verspreid het frambozenmengsel boven op 1 van de 2 taarten.
Leg de andere laag waar geen frambozenmengsel op is op de andere. Laat ondertussen opstijven in de ijskast!
Voor de ganache
Smelt de chocolade en de room au bain Marie.
Haal van het vuur en klop zachtjes tot het glad is.
Giet het glazuur in het midden van de taart.
Gebruik het broodmes met de niet gekartelde rand en duw zachtjes de chocolade naar de zijkanten zodat het langs de kanten naar beneden loopt. (Leg best wel iets onder de taart met een rooster waar het kan doorlopen.)
Breng met behulp van een broodmes de amandelen aan op de zijkant, en ook wat op de bovenkant, naargelang je zelf kiest.
Schik frambozen rond de taartomtrek.
Laat het glazuur opstijven in de koelkast gedurende minstens 1u en max. 24u! (je kan het best nog op de rooster laten staan totdat alles hard is.

© thecurvycarrot.com 

Chocolade taart.

Op 4 april ben ik jarig en ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Hierbij heb ik een leuk recept voor een chocoladetaart, en geef toe wie mag er geen chocoladetaart???!
Aangezien ik ook verzot ben op leuke versieringen gaan we er ook wat versieringen bij maken.
Dit is de taart die ik jullie ga voorschotelen & hopelijk kunnen jullie het na dit recept ook zelf maken !

Ingredienten
a       100 gr boter op kamertemperatuur
a       200 gr suiker
a       2 eieren
a       1 theelepel vanille extract
a       1/2 theelepel bak poeder
a       1/2 theelepel zuiveringszout (bij de apotheek te verkrijgen)
a       1/4 theelepel zout
a       45 gr cacaopoeder
a       120 gr bloem
a       125 ml karnemelk 
Chocolade Frosting
a       200 gr boter op kamertemperatuur
a       120 gr gesmolten chocolade en lichtjes afgekoeld
a       700 gr poeder suiker
a       2-4 eetlepels slagroom
Witte decoratie Frosting
a       200 gr boter op kamertemperatuur
a       400 gr poedersuiker
a       2 eetlepels slagroom
a       1 theelepel vanille extract
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een bakvorm van 20cm en vet de oppervlakte in met boter. Neem 1 soeplepel bloem en schud het in de bakvorm over de boter.
Meng de boter en de suiker en mix tot een luchtige massa in ong. 3 minuten. Voeg er de eieren en het vanille extract aan toe. Voeg 1/3de van de overige droge ingrediënten aan toe gevolgd door de helft van de melk. Meng tot het een mooi geheel vormt. Voeg er nu het resterende bij. Schraap het mengsel in de bakvorm.
Bak de cake 35-45 minuten of tot er niets meer aan een tandenstoker aanhangt wanneer je in de cake prikt. Laat de cake zo'n 10 minuutjes afkoelen.
Na de 10 minuten haal je de cake uit de bakvorm en laat je hem op een bakpapier (of iets anders) verder afkoelen. (Als je ongeduldig bent kan je de cake laten afkoelen in de koelkast) 
Als de cake is afgekoeld kunnen we de frosting maken. Klop hiervoor de boter tot ze zacht is. Voeg hierbij de gesmolten chocolade, de cacaopoeder and de poedersuiker (de poedersuiker in 2 keer). Wanneer de frosting te hard wordt kan je hier de room bij toevoegen om een vloeibaardere consistentie te krijgen. 
Snijd de taart horizontaal in de helft, gebruik hiervoor een groot mes (een broodmes). Smeer wat chocolade frosting uit over de eerste laag, zorg dat de hele laag bedekt is. Plaats de 2de laag hierop en zorg ervoor de het niveau gelijk is (dat de bovenste laag dus recht ligt), indien dit niet het geval is smeer je gewoon wat extra chocolade frosting zodat alles gelijk is). Hierna kan je over de gehele taart een laag chocolade frosting aanbrengen (ook de zijkanten). Nu laat je het ongeveer een 15 à 20 minuten laten staan zodat de chocoladefrosting harder kan worden. Je kan hierna nog lagen chocolade frosting aanbrengen en decoreren zoals je zelf wilt.
© naturallyella.com