vrijdag 18 februari 2011

Mini-choco-ijsjes



Zien ze er niet gewoon heerlijk uit ... Zeker in de zomer zijn ze een must eat!!
Grijp je materiaal bij elkaar en aan de slag ermee..!!
25 stuks
a       7,5 dl vanille-, chocolade- of koffie-ijs
a       200 gr pure chocolade, in stukjes
a       25 gr melkchocolade, in stukjes
a       25 gr hazelnoten, geroosterd en fijngehakt

Zet een grote bakplaat 10 minuten in de vriezer. Schep met een meloenbolletjessteker 25 bolletjes ijs en leg ze op de bakplaat. Zet deze minstens 1 uur weer in de vriezer.
Bekleed een tweede bakplaat met bakpapier en zet hem 15 minuten in de vriezer. Smelt de pure chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met zacht kokend water. Smelt de melkchocolade in een andere kom.
Leg de ijsbolletjes met een paletmes op de met bakpapier beklede bakplaat. Schep een beetje pure chocolade over een bolletje, zodat het grotendeels bedekt is.
Bestrooi het snel, voordat de chocolade is gestold, met wat van de hazelnoten. Herhaal met de helft van de bolletjes ijs. Schep de resterende pure chocolade over de nog resterende ijsbolletjes.
Druppel de melkchocolade met een theelepel over de choco-ijsjes waar geen hazelnoten op zitten. Zet ze tot gebruik in de vriezer.